LITI keramiekatelier - Linda BouterdummypicDe klei op de kleiwals leggenHet uitrollen van de klei, eerste keerDe uitgerolde klei controleren op luchtbellenMet behulp van een mal de vorm uitsnijdenUrn vervaardigen - LITIUrn vervaardigen - LITI

Een urn of een gedenkteken in opdracht, hoe werkt dat ?

De kennismakingsfase

Het kennismakingsgesprek

Om een goed beeld te kunnen krijgen van de overledene en tegemoet te kunnen komen aan uw wensen, uw verhaal, en uw ideeën, is de samenwerking met u, in de vorm van één of meerdere gesprekken, van groot belang; daar nemen we alle tijd voor die nodig is. Naar aanleiding van dit gesprek, maken wij een schetsontwerp: een tekening, waarin we de verkregen informatie vorm geven; dit kan zijn een urn, een object voor op een graf, of een gedenkkast.

Opdracht tot het maken van een schetsontwerp

Na, of tijdens het kennismakingsgesprek, geeft u aan of u wilt overgaan tot het verstrekken van de opdracht om een schetsontwerp te laten maken.

De ontwerpfase

Het schetsontwerp

Na het maken van het schetsontwerp volgt er een gesprek en wordt het schetsontwerp met u besproken. Na dit gesprek krijgt u het ontwerp mee naar huis om op uw gemak te overdenken of het ontwerp helemaal naar uw zin is en het ontwerp eventueel te bespreken met andere belanghebbenden. Eventuele veranderingen of aanpassingen kunnen dan nog plaatsvinden. De kosten voor het schetsontwerp worden opgenomen in de definitieve prijsopgave.

Het definitieve ontwerp

Als het ontwerp definitief is goedgekeurd door u, maakt LITI een prijsopgave en een tijdsindicatie voor de aflevering van de urn, het object of de gedenkkast. Gaat u akkoord, dan kunt u de opdracht geven tot de uitvoering van het ontwerp.

Aan u wordt een aanbetaling van 30% van de totale kosten gevraagd. Deze aanbetaling wordt vanzelfsprekend verrekend met het eindbedrag.

De uitvoerende fase

De uitvoering

Als de aanbetaling is gedaan zal LITI beginnen met de uitvoering van de opdracht. Als de urn of het gedenkteken af is en het droogproces begint, kunt u nog een keer komen kijken of alles naar uw wens is.

Na het droogproces, wat gemiddeld 4 weken duurt, wordt de urn of het grafteken gebakken in de keramiekoven, op 1000 °C, zodat het werkstuk weerbestendig en van goede kwaliteit zal zijn.

Mocht het nodig zijn dan kan er nog overleg plaatsvinden aangaande glazuurproeven, voor het bepalen van de definitieve kleur(en).

Na het glazuren wordt de urn of het grafteken nogmaals gestookt in de oven op een temperatuur van 1050-1200 °C, afhankelijk van het soort glazuur.

De eindfase

Overhandiging urn of plaatsing gedenkteken

Als de urn of het gedenkteken helemaal klaar is en door u goedgekeurd, kan de urn, indien gewenst, door ons gevuld worden met de as van de overledene. Daartoe zullen we contact opnemen met de uitvaartverzorger.

De plaatsing van een grafteken gebeurt door ons, soms in samenwerking met de steenhouwer.

De eindnota.

Is alles afgerond, dan ontvangt u de nota.

Wilt u meer weten?

Bel Linda op 06-13030781

Verdere gegevens vind u op de contactpagina >>

Urn vervaardigen - LITIUrn vervaardigen - LITIUrn vervaardigen - LITIUrn vervaardigen - LITI

* Voor vergroting en info klik op de afbeeldingen